Kako odlediti zamrzivač

Kako odlediti zamrzivač

Za pravilno održavanje zamrzivača potrebno je da znaš kako otopiti zamrzivač kada led počne da se nakuplja. Ako se pitaš kako odlediti zamrzivač, ovde ćeš pronaći jednostavan, korak po korak vodič.

Kako otopiti zamrzivač?

Najbolji način čišćenja zamrzivača počinje dobrom pripremom. To znači da moraš osloboditi prostor za svu hranu koju ćeš izvaditi iz frižidera i pripremiti svu neophodnu opremu. Trebaće ti činija, plastična strugalica, četkica za ribanje, sredstvo za čišćenje u spreju i mnogo upijajućeg kuhinjskog ubrusa. Listove ubrusa položi na dno frižidera da upijaju vodu koja se otapa.

Najbolji način za otapanje frižidera jeste da koristiš super upijajući kuhinjski ubrus za čišćenje i upijanje vode u njegovoj unutrašnjosti Zewa Wisch&Weg eXtra Lang Design kuhinjske rolne su odličan izbor za taj posao. Pored toga što su velike, lake su za upotrebu i izuzetno izdržljive.

Sada kada je sve spremno, možeš da počneš!

Korak po korak vodič kako odlediti zamrzivač

1. Isključi zamrzivač. Najbrži način za čišćenje frižidera jeste da ga isključiš dok pripremaš sve što će ti biti potrebno. Izvuci utikač iz utičnice, skloni ga i širom otvori vrata zamrzivača, da bi proces otapanja mogao početi.

2. Ukloni hranu iz zamrzivača. Idealno bi bilo da otapaš svoj uređaj kada je sasvim prazan ili kada u njemu ostane malo hrane, pa je možeš prebaciti u drugi zamrzivač. U svakom slučaju, većina namirnica se može ponovo zalediti. Sve dok ih držiš na hladnom, neće se pokvariti.

3. Izvadi ladice i police. Kada ukloniš svu hranu, možeš ubrzati otapanje frižidera tako što ćeš izvući sve njegove delove koji se mogu pomerati: ladice, police, držače za boce i slično. Nemoj ih izvlačiti na silu, ako su zaleđene možda ćeš morati da sačekaš da se led malo otopi.

4. Otopi led. Kada isprazniš frižider, možeš jednostavno da čekaš da se led sam otopi – ali, ako želiš da ubrzaš otapanje frižidera, postoji nekoliko načina:

  • Činija sa vrućom vodom. Jedan od najjednostavnijih načina kako otopiti zamrzivač jeste da staviš činiju vrele vode na njegovo dno. Para će omekšati i otopiti led mnogo brže nego što bi se on prirodno otopio.
  • Struganje. Jednostavno uzmi plastičnu strugalicu i pažljivo kuckaj po ledu. Može potrajati duže u odnosu na metodu sa vrućom vodom, ali preplaviće te neki osećaj zadovoljstva svaki put kada odlomiš veće delove. Ako kombinuješ ove dve metode, otapanje frižidera ići će još brže.
  • Vruća krpa. Poput metode sa vrućom vodom, brisanje površine leda vrućom krpom takođe može ubrzati proces otapanja frižidera. Samo pusti da toplota odradi svoje.

5. Čišćenje zamrzivača. To su bili najbrži načini otapanja frižidera – a sada sledi čišćenje. Kako ocistiti zamrzivac? Kada se sav led otopi, možeš lako obrisati ostatke. Sama vlaga će pomoći da omekšaju i najuporniji delovi, ali možda će ti zatrebati sredstvo za čišćenje i malo više uloženog truda da završiš posao. Pobrini se da dosegneš sve ćoškove i nepristupačne delove – oribaj ostatke mekanom četkicom. Na kraju, obriši i osuši unutrašnjost frižidera listovima superupijajućeg kuhinjskog ubrusa.

6. Očisti ladice i police. Dobro očisti sve povađene ladice, police, kao i vrata frižidera. Onda ih vrati nazad, kao i namirnice i možeš ponovo uključiti frižider.

I to bi bilo to, jednostavan način kako odlediti zamrzivač brzo i bez nereda. Sada kada ga znaš, biće ti mnogo lakše da prioneš na posao čišćenja frižidera.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili