Nekoliko reči o Zewa istoriji

Svi volimo zanimljive priče. Naša kompanija i proizvodi imaju svoje...

Zewa brend

1960. godine u Manhajm-Valdhofu postavljena je prva proizvodnja papira za domaćinstvo. Lansiranje univerzalno upotrebljivih kuhinjskih papirnih ubrusa označilo je početak brenda Zewa. Naziv brenda Zewa nastao je iz skraćenice naziva fabrike: Zellstofffabrik Waldhof. Tu kompaniju je 1995. godine kupila švedska kompanija SCA, a od 2017. godine kompanija nastavlja poslovanje sa proizvodima za domaćinstvo i higijenu pod imenom Essity.

Zewa logo

Zewa istorija

1966
Zewa history 1966

Naš toaletni papir Zewa
Za mnoge ljude Zewa je sinonim za kvalitet toaletnih papira. Naš prvi proizvod u ovoj kategoriji Zewalind se pojavio na tržištu 1966. U to vreme izuzetna mekoća i ružičasta boja papira smatrali su se velikom inovacijom.

1972
Zewa history 1972

Naš Wisch & Weg papirni ubrusi za kuću
Naša kompanija je 1972. godine učinila rad u kuhinji udobnijim uz Zewa 200 papirne ubruse za kuću. Ovaj proizvod za jednokratnu upotrebu bio je prethodnik aktuelnog ubrusa Wisch & Weg, koji se pojavio na tržištu 1975. godine. Naši ubrusi za domaćinstvo i danas uživaju poverenje kupaca. Nije ni čudo što ih od tada stalno unapređujemo.

1977
Zewa history 1977

Naša Zewa papirne maramice
Od 1977. godine počinje novi period nege kože nosa. Upravo tada su se pojavile Zewa Softis papirne maramice u još praktičnijoj ambalaži, dizajniranoj za više otvaranja, koja je i danas u upotrebi.