Nekoliko reči o Zewa istoriji

Svi volimo zanimljive priče. Naša kompanija i proizvodi imaju svoje...

Zewa brend

1960. godine u Manhajm-Valdhofu postavljena je prva proizvodnja papira za domaćinstvo. Lansiranje univerzalno upotrebljivih kuhinjskih papirnih ubrusa označilo je početak brenda Zewa. Naziv brenda Zewa nastao je iz skraćenice naziva fabrike: Zellstofffabrik Waldhof. Tu kompaniju je 1995. godine kupila švedska kompanija SCA, a od 2017. godine kompanija nastavlja poslovanje sa proizvodima za domaćinstvo i higijenu pod imenom Essity.

Zewa logo

Zewa istorija

1966
Zewa history 1966

Naš toaletni papir Zewa
Za mnoge ljude Zewa je sinonim za kvalitet toaletnih papira. Naš prvi proizvod u ovoj kategoriji Zewalind se pojavio na tržištu 1966. U to vreme izuzetna mekoća i ružičasta boja papira smatrali su se velikom inovacijom.

1972
Zewa history 1972

Naš Wisch & Weg papirni ubrusi za kuću
Naša kompanija je 1972. godine učinila rad u kuhinji udobnijim uz Zewa 200 papirne ubruse za kuću. Ovaj proizvod za jednokratnu upotrebu bio je prethodnik aktuelnog ubrusa Wisch & Weg, koji se pojavio na tržištu 1975. godine. Naši ubrusi za domaćinstvo i danas uživaju poverenje kupaca. Nije ni čudo što ih od tada stalno unapređujemo.

1977
Zewa history 1977

Naša Zewa papirne maramice
Od 1977. godine počinje novi period nege kože nosa. Upravo tada su se pojavile Zewa Softis papirne maramice u još praktičnijoj ambalaži, dizajniranoj za više otvaranja, koja je i danas u upotrebi.

Zewa logo

Prošlo je dosta godina i inovacija, ali neke su ostavile poseban trag...

2014

Zewa je lansirala inovaciju Zewa Aqua Tube®. Ova jedina rolna koja se može rastvoriti u šolji postaje deo čitavog asortimana Zewa toalet papira. Istovremeno je počela nova reklamna kampanja.

2015

Inovativni proizvod Just 1 toaletni papir se pojavio u premium segmentu. Sada je za vrhunsku čistoću i udobnost dovoljan samo jedan list. Just 1, naš najdeblji i najupijajući toaletni papir, sada ima veće listove i jedinstveni ultra-meki centar i pruža najbolju moguću brigu za vašu porodicu u samo jednom listu.

2018

Essity je 2018. godine predstavio najveću inovaciju u kategoriji maramica i nege lica. Meke i nežne maramice su brižne prema vašoj koži, ali su toliko jake da mogu da prežive čak i mašinu za pranje veša. Nema više drama sa veš mašinom! Nove Essity maramice su napravljene od mešavine mekih i jakih prirodnih vlakana, stvorene da budu posebno jake kada su mokre – tako da ostaju zajedno i neće se raspasti čak ni u mašini za pranje veša. Sada sav Zewa asortiman maramica i nege lica dolazi sa ovom inovacijom.

2020

U isto vreme Essity je definisao zajedničko pozicioniranje brenda i zajedničku komunikaciju kako bi svoje brendove približili jedni drugima. Zewa je posvećena smanjenju našeg uticaja na životnu sredinu, istovremeno brinući o vašem blagostanju. Kroz inovacije u proizvodima, pakovanju i proizvodnji, pronalazimo načine da budemo održiviji na nivou kompanije. Putovanje održivosti započelo je 2020. godine kada je Essity počeo da proizvodi gotovu robu u ambalaži koja se može reciklirati. Reciklabilnost je samo početak, ali ne možemo se zadovoljiti toliko. Takođe, radimo na povećanju količine recikliranih materijala koje koristimo. Za ovo koristimo i recikliranu plastiku. Naš cilj je da do 2025. imamo 85% recikliranih materijala u našoj ambalaži. Od 2019. godine počeli smo da implementiramo 33% recikliranih materijala u našu plastičnu ambalažu celog Zewa asortimana. Ove godine u našem mlinu u Ortmanu, Austrija, počeli smo da proizvodimo toaletni papir i kuhinjski ubrusi konvencionalnog kvaliteta za snabdevanje potrošača istočne EU. Novi Zewa proizvodi u vrhunskom asortimanu kuhinjskih ubrusa su jači nego ikada ranije i upijaju više tečnosti od ranijih varijanti, zahvaljujući novoj Power-X strukturi. Svaki proizvod ima FSC sertifikat.

2021

2021. lansirali smo Zewa Natural Soft papir. Od tog trenutka, Essity nudi toaletni papir, maramice i maramice za lice izuzetno mekog kvaliteta koje ne sadrže alergene1), boje i dodatne mirise. Napravljeni su od neizbeljenih vlakana 100% prirodnog porekla. Plastična ambalaža se može reciklirati i 30% plastike je napravljeno od reciklirane plastike.

1) 26 alergena regulisanih EU